Afskedshilsen

Kære alle i Vedsted sogn!

Efter snart 30 år er tiden kommet hvor vi begge går ind i pensionisternes rækker.

Vivian har været pensionist i de sidste 4 år og sygdom gør, at jeg nu vælger at stoppe i embedet.

Vi ankom med flyttelæsset til præstegården den 26.november 1990, og blev indsat i embedet 2. søndag i advent 1990.

Jeg fik i januar i år konstateret kræft med mange spredninger, og er som følge heraf i Kemo behandlinger med mere. Behandlingerne er hårde ved mig og jeg har mange bivirkninger.

Jeg havde håbet at kunne holde påskegudstjenester og konfirmation i Vedsted kirke, men dette har så ”Coronaen” sat en stopper for.

Heldigvis for sognet har Domprovsten sat en kontakt præst ind i embedet indtil der kan ansættes en ny sognepræst. Se mere om dette på kirkens hjemmeside.

Jeg er for tiden sygemeldt, og har valgt at søge kirkeministeriet om afsked fra 31.8.2020.

Dette er blevet bevilliget og gør, at vi fraflytter embedet og præstegården i løbet af august måned.

Det har været rigtig mange gode år blandt jer alle i sognet. Vi har begge nydt at komme omkring og hilse på jer og være en del af hverdagslivet i sognet.

Vi har følt os velkomne overalt, både i hjemmene og på Skausminde områdecenter, samt hvor vi ellers har mødt hinanden.

Vores børn er vokset op i præstegården og Daniel og Paul føler stadig at ”de kommer hjem” når de besøger os.

David har jo altid boet hjemme og nyder at være en del af nabolaget i Vedsted.

Nu rykkes teltpælene op, og næste stop bliver et rækkehus på 110 km2 i Tjørring sogn. Rækkehuset er under opførelse og er indflytningsklar i august.

De næste måneder går med at pakke og rydde et stort hus - til at være på et meget mindre hus!

Men vi får den fordel at vi kommer til at bo 800 m fra Paul og hans familie, så børnebørnene rykker tæt på!

Afskedsordene fra os må hentes ud fra søndagens tekst, om at Jesus er den gode hyrde, som altid passer på os:

”Herren er min hyrde, mig skal intet fattes” Salme 23 - i Det gamle Testamente i bibelen.

Når det rigtig går op for os at Gud har en mening – og altid en god mening, med alt han sender på vores vej, eller tillader, da bliver livet straks lettere at forstå.

.

Vi trænger til medgang, lyse og gode dage, men imellem sender Gud også modgang til os. Når Gud giver os glæde og lys, da skal vi af et helt hjerte glæde og fryde os og ikke lade noget ødelægge disse dage.

Vores fremtid er i Den almægtiges stærke hænder, og vi skal og må tillidsfuldt hvile i disse hænder, og lade os ”nøjes” med at vide ”at dagen i dag har Gud givet os” enten den føles god eller mindre god.

Når ”det stormer” i livet, kan vi alle bede den Herre Jesus Kristus om at ”stille stormen” som han gjorde det på Genesareths sø.

I en gammel søndagsskolesang lyder det:

”Når det stormer, når det stormer, når det stormer rundt omkring.

Gud er stærk, når jeg er svag, hjælper mig at tage nye tag.

Når det stormer, når det stormer rundt omkring.”

Mange kærlige hilsner og tanker til hvert eneste hjem i sognet og ønsket om en god konfirmation for alle jer unge mennesker!

Vi ønsker for hele sognet at:

”At Herren må være med jer alle,

At Herren må bevare jer og lade sit ansigt lyse over jer,

og give jer fred.”

Tak for alle glæder I har givet os igennem de mange år.

Vivian og Carsten Vigsø

Præstegården.